Techniek

SENMO maakt gebruik van zuivere IoT-techniek. Daardoor is het mogelijk om een breed scala aan sensoren in te zetten. SENMO is direct inzetbaar voor verschillende metingen, maar kan ook uitgebreid worden met andere sensoren. We bespreken hier de belangrijkste.

SVG

Temperatuur

Vrijwel elke sensor die kan worden ingezet om de luchtkwaliteit te meten is in staat om de temperatuur te meten. De temperatuur wordt per vastgesteld interval, bijvoorbeeld elke minuut of elk kwartier) door de Senmo-sensoren doorgegeven. De temperatuur wordt weergegeven in graden Celsius of in graden Fahrenheit.

SVG

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is een belangrijke waarde om te bepalen of de condities in een bepaalde kamer of ruimte geschikt zijn voor de toepassing. Zo zal een te hoge luchtvochtigheid bijvoorbeeld slecht zijn voor een uniek en duur schilderij, maar kan dezelfde luchtvochtigheid in een plantenkas juist de perfecte conditie betekenen.

SVG

Bewegingssensoren

Soms is het prettig om te weten of er buiten vastgestelde uren zich iemand in een ruimte bevindt. Een bewegingssensor brengt u direct op de hoogte als er toch beweging is buiten de door u ingestelde tijden in een bepaalde ruimte.

SVG

CO2

Op dit moment spreekt de CO2-sensor wellicht het meest tot de verbeelding. Door het COVID-19-virus worden wij ons er steeds meer van bewust dat de luchtcondities in ruimtes zoals klaslokalen invloed hebben op de verspreiding van virussen. Maar minstens zo belangrijk is dat de juiste omstandigheden in een klaslokaal bijdragen aan de prestaties van de leerlingen en dat slechte omstandigheden de leerprestaties negatief beïnvloeden.

SVG

Licht

Prettig werklicht is belangrijk voor het welbevinden van mensen in scholen en kantoren. Vanachter een pc ziet u direct of alle lichten na sluitingstijd uit zijn.

SVG

Aanvulling op beveiliging

SENMO kan raamdetectoren en infrarood-sensoren toepassen en daarmee een aanvulling zijn op uw bestaande beveiligingssysteem. Ook voor verzekeringspremies is dit aantrekkelijk.

SENMO in gebruik nemen is een fluitje van een cent

Van klein gebouw tot meerdere locaties

Of er nu tien of duizend sensoren worden geplaatst, Senmo werkt altijd en via de browser wordt u altijd op de hoogte gehouden.

Alert – en Actie

Wordt er ergens een grenswaarde overschreden dan verstuurt Senmo direct een alert, met een duidelijke instructie welke acties u moet ondernemen. In Senmo kunt u voor elk alert de acties vooraf vastleggen.

Geen ICT-aanpassingen nodig

SENMO is een IoT-oplossing en maakt gebruik van het LoRa-netwerk. Daardoor zijn er zo goed als geen aanpassingen in de bestaande infrastructuur nodig.

Snel en eenvoudig te installeren

De installatie van een SENMO-netwerk is snel en eenvoudig geregeld en u hoeft zich geen zorgen te maken over netwerkbeveiliging of andere ingewikkelde ICT-vraagstukken.

Overschrijding? Geen paniek

Een SENMO -sensor ziet eruit als een PIR (Passief Infrarood) van een beveiligingssysteem (alarm). Er zit geen display met waarden op en ook geen lampjes of alarmbellen.

Grenswaarden bepalen

De beheerder kan deze instructies eventueel zelf aanvullen met specifieke handelingen die op een locatie moeten worden uitgevoerd.

Eenvoudig en overal beschikbaar

Via uw PC, mobiel of multimediadisplay wordt de luchtkwaliteit van alle gemonitorde ruimten in de gaten gehouden.

24 uur per dag metingen

De sensoren van SENMO meten 24 uur per dag en zenden de resultaten naar uw dashboard volgens door u bepaalde intervallen. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Data eenvoudig en helder inzichtelijk

De metingen worden weergegeven in heldere grafieken en getallen om misverstanden te voorkomen.

Netwerk met grote dekking

SENMO-sensoren zenden hun gegevens uit via het LoRaWAN protocol. Het netwerk van KPN of uw eigen 4G-Gateway vangt de data op en transporteert ze naar uw dashboard. De laagfrequente 32-bits techniek en de specifieke kleine informatiepakketjes die de sensoren versturen garanderen een continue datastroom met laag energieverbruik.

Image Description