Techniek

Senmo en het Long Range Wide Area Network

Senmo zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in uw tweede woning of te beheren objecten. Het is een communicatie-tool die de woning als het ware tegen zijn eigenaar of beheerder laat praten. Maar…hoe werkt het nu precies? En hoe zit het eigenlijk met de privacy van huurders?

Senmo

Slimme sensoren

Sensoren in de woning meten alles wat voor u relevant is: energieverbruik, geluid, beweging, rook en temperatuur. Dankzij slimme alerts bent u altijd als eerste op de hoogte van afwijkingen. De techniek die het meten en monitoren via Senmo mogelijk maakt heet LoRaWAN. Dat staat voor Long Range Wide Area Network en is een draadloze communicatietechnologie die speciaal is ontworpen voor het Internet of Things (IoT). IoT-apparaten zoals sensoren verzenden gegevens via het LoRaWAN-protocol.

energieverbruik
geluid
beweging
rook
temperatuur
nog veel meer...

Van gateway naar server

De verzamelde sensorgegevens worden naar een LoRaWAN-gateway gestuurd, die de informatie doorstuurt naar een zogenaamde Network Server. Van daaruit gaat het naar een Application Server, waar de ruwe gegevens worden verwerkt.

Leesbare info

Om de gegevens begrijpelijk te maken voor u als tweede woning-eigenaar of property manager, is er de Senmo app met het overzichtelijke dashboard. Hierin worden de ruwe sensorgegevens vertaald naar leesbare informatie. Alerts en alarmeringen worden ingesteld op basis van vooraf gedefinieerde drempelwaarden, waardoor gebruikers direct op de hoogte worden gesteld bij afwijkingen.

Privacy

Onze LoRaWAN-infrastructuur is zodanig opgezet en beveiligd dat de privacy en integriteit van de verzamelde gegevens volledig gewaarborgd is. End-to-end encryptie beveiligt de communicatie tussen de sensoren en de servers en helpt bij het beschermen van de integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens.