Second home owner

Met een gerust hart genieten

Als eigenaar van een of meerdere vakantiewoningen in het buitenland weet u als geen ander hoe belangrijk het is om vol vertrouwen de controle los te kunnen laten. Om niet alleen te genieten als u zelf in uw tweede woning bent, maar ook als uw woning leegstaat of verhuurd is. Met Senmo wordt dat haalbare kaart!

Senmo

Altijd alles onder controle

Senmo geeft u inzicht in het verbruik van water, gas en elektriciteit en alarmeert u als er afwijkingen zijn in of rondom uw verhuurde of leegstaande woning. Het systeem monitort geluid, temperatuur, beweging, CO2, openstaande deuren of ramen en luchtvochtigheid. Het waarschuwt bij lekkages en trekt aan de bel bij afwijkend verbruik van water, gas en elektriciteit. Natuurlijk blijft de privacy van uw huurders te allen tijde gewaarborgd.

Senmo biedt u:

24/7 real-time inzicht
grip op uw energiekosten
digitaal dashboard
simpele installatie
Alerting

Van alert naar actie

Senmo geeft u tijdig een seintje als er afwijkingen zijn in of rondom uw woning(en). Tegelijkertijd kan uw lokale netwerk op de hoogte worden gebracht. Zo weet u altijd wat er speelt en kan er – onder uw toezicht op afstand - altijd op tijd worden ingegrepen.

Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat u een watersensor hebt geïnstalleerd in uw huis. Deze sensor detecteert waterverbruik wanneer er eigenlijk niemand thuis hoort te zijn. Als er plotseling water stroomt terwijl de woning leeg zou moeten zijn, activeert de sensor een alarm om u te waarschuwen voor mogelijk ongeautoriseerde activiteit of een lekkage. Hierdoor kunt u direct actie ondernemen.

Optimaal gemak

Het feit dat de techniek van Senmo volledig draadloos is, maakt installatie, beheer en onderhoud gemakkelijk. Ook in oudere woningen is de apparatuur van Senmo moeiteloos te plaatsen.

Wat Senmo doet

Monitoring

Senmo monitort meer dan waar u zelf aan denkt. Naast inzicht in water, elektra en gas meten de sensoren ook de luchtkwaliteit en registreren ze beweging, deur- en raamcontact en geluid.

Energieverbruik

Met Senmo kunt u het verbruik van water, gas en elektriciteit van uw woning monitoren. Dit biedt inzicht in patronen en helpt bij het identificeren van inefficiënties, zoals verlichting in ruimtes die niet worden gebruikt en ongewoon waterverbruik. Zo maakt u uw eigendom duurzamer en kunt u kosten besparen. Denk bijvoorbeeld aan sensoren die bij de oplaadpunten voor elektrische auto’s kunnen helpen bij het doorbelasten van het verbruik.

Temperatuur

Senmo’s sensoren meten de temperatuur in uw woning. Zo weet u precies hoe warm of koud het in uw woning is. Thermostaat vergeten uit te zetten bij vertrek? Senmo geeft u een seintje zodat u actie kunt ondernemen en onnodige kosten voorkomt.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is een belangrijke waarde om te bepalen of de condities in een ruimte goed zijn. Een te hoge luchtvochtigheid kan bijvoorbeeld grote gevolgen hebben voor een schilderij, terwijl in uw kas de vochtigheid juist hoog moet zijn. Met Senmo ziet u per ruimte precies hoe het gesteld is met de luchtvochtigheid. Zo voorkomt u schade.

CO2

De luchtconditie in een ruimte heeft invloed op gezondheid en welzijn. De sensoren van Senmo meten de CO2-waarden van de ruimtes in uw woningen en trekken aan de bel als deze waarden afwijkend zijn. Hiermee wordt het beheren van ventilatiesystemen effectiever.

Deur- of raamcontact

Vergeten een raam te sluiten bij uw vertrek? Geen paniek, de contactsensoren van Senmo meten dit en de app stelt u direct op de hoogte. Zo kunt u handelen om uw woning weer optimaal veilig te laten zijn.

Beweging

Beweging in of rondom uw woning terwijl u er zelf niet bent en er ook geen huurders zijn? De sensoren van Senmo houden een oogje in het zeil en waarschuwen u én uw lokale netwerk zodat er direct iemand een kijkje kan gaan nemen. Zo bent u inbrekers te slim af.

Geluid

Geluidsoverlast kan een goede relatie met de buren flink in de weg staan. Stel waarschuwingen in wanneer het geluidsniveau na een bepaald tijdstip de vastgestelde limieten overschrijdt. Senmo meet het geluid in uw woning, ook als u er zelf niet bent. Bij te veel geluid krijgt u een seintje, zodat u de huurders en/of beheerder kunt waarschuwen.

24/7 real-time inzicht

Senmo geeft een volledig overzicht van één of meerdere objecten op één dashboard. Zo heeft u alle informatie binnen handbereik. Altijd en overal, op ieder device.

Hoe werkt het

Aan de slag in 3 stappen

Bepalen

Bepaal welke informatie voor u relevant is. Welke inzichten heeft u nodig om uw tweede woning(en) zorgeloos achter te kunnen laten? Temperatuur, geluid, lekkages, waterverbruik, rookmelders, elektriciteitsverbruik? Als u de inzichten heeft, kunt u bepalen hoeveel en welke sensoren er nodig zijn.

Installeren

Installeren van onze sensoren gaat snel en eenvoudig. Senmo is een IoT-oplossing en maakt gebruik van het LoRa-netwerk. Daardoor zijn er nagenoeg geen aanpassingen nodig in bestaande infrastructuur.

Kiezen

Wanneer wilt u gealarmeerd worden? Maar ook welke grenswaarden wilt u stellen aan geluid, elektriciteitsverbruik, temperatuur en waterverbuik? Stel Senmo in naar eigen wens en bepaal zelf wanneer u en eventueel anderen een alert moeten ontvangen.

Klanten over Senmo

“Al jaren verhuren wij onze woning aan gezinnen die met veel plezier gebruik maken van het huis, het zwembad en de poolbar. Uiteraard is er niets leuker dan ’s avonds nog een duik te nemen, onder het genot van een lekker muziekje. Helaas kregen we steeds vaker klachten van de buren over geluidsoverlast. Om escalatie te voorkomen hebben we geluidsmeters van Senmo geïnstalleerd. Is er na tien uur ‘s avonds geluid dat boven de ingestelde norm uitkomt, dan krijgen wij een seintje en sturen we de huurder een waarschuwing. Werkt uitstekend!”

Robbert & Karin

Second home owners

“De hele dag de airco aan… Terwijl de terrasdeur wagenwijd open staat! Voor mij als verhuurder van een vakantiewoning in Spanje was dit een doorn in het oog. Zowel qua kosten als wat betreft duurzaamheid. De oplossing vond ik in Senmo: elke dag krijg ik actuele info over het energieverbruik in de woning. Zo weet ik precies wat ik na afloop van de verhuur moet doorbelasten aan de vakantiegangers. Door ze van tevoren te laten weten dat ze exclusief huren, maak ik ze meteen veel bewuster van hun verbruik. Win-win dus!”

Eric

Second home owner

Senmo groeit mee met uw vastgoed

Senmo is er voor zowel kleine als grote vastgoedeigenaren. Of u nu één vakantiewoning of meerdere woningen bezit, met Senmo ervaart u het gemak van inzicht en controle. Ook als uw woningen zich op verschillende locaties of in diverse landen bevinden, is Senmo de ideale oplossing. Senmo is flexibel en groeit mee met uw behoeften, ongeacht hoe uw situatie zich ontwikkelt.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze oplossing u kan helpen!