Property manager

Slimme Energiemonitoring

Ontzorging van Parkbeheerders met Slimme Energiemonitoring
Bent u een parkbeheerder die op zoek is naar manieren om de operationele efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen? Ontdek hoe onze geavanceerde IoT-oplossing voor energiemonitoring u kan helpen uw vakantiepark te optimaliseren.

Senmo

Altijd alles onder controle

Real-time Monitoring: Houd controle over het energieverbruik op uw park met onze real-time monitoringoplossing. Ontvang directe meldingen over overmatig gebruik en neem proactief maatregelen om kosten te beheersen.

Identificatie van Overmatig Gebruik: Onze geavanceerde sensoren detecteren locaties met overmatig energieverbruik, waardoor u snel en efficiënt kunt ingrijpen en naleving van capaciteitsafspraken kunt handhaven.

Gebruiksvriendelijke Interface: Met ons intuïtieve dashboard kunt u eenvoudig locaties met overmatig energieverbruik identificeren en relevante contact- en huurdersgegevens bekijken voor effectief beheer.

Rapportage en Analyse: Krijg inzicht in energieverbruikstrends en identificeer potentiële problematische gebieden met onze uitgebreide rapporten en analyses.

Senmo biedt u:

24/7 real-time inzicht in alle objecten
alle info, 1 app, 1 dashboard
optimalisatie van uw beheerprocessen
Energiemonitoring

Voordelen voor uw park

  • Handhaving van capaciteitsafspraken met de stroomleverancier.
  • Identificatie en aanpak van overmatig energieverbruik.
  • Verbeterde efficiëntie en kostenbesparingen op lange termijn.
  • Verhoogde klanttevredenheid door proactief beheer van energieverbruik.
Wat Senmo doet

Uitbreidingsmogelijkheden

Breid uw IoT-oplossing uit met een scala aan sensoren voor een volledig geïntegreerd beheer van uw vakantiepark. Monitor waterverbruik, geluidsniveaus, bezettingsgraden van slaapkamers op basis van CO2, temperatuur, luchtvochtigheid en meer. Pas uw systeem aan om aan de specifieke behoeften van uw park te voldoen en maximaliseer de efficiëntie en het comfort voor uw gasten.

Energieverbruik

Met Senmo kunt u het verbruik van water, gas en elektriciteit van elk vakantiehuis monitoren. Dit biedt inzicht in patronen en helpt bij het identificeren van inefficiënties, zoals verlichting in ruimtes die niet worden gebruikt of ongewoon waterverbruik. Zo maakt u uw beheer duurzamer en bespaart het onnodige kosten. Denk bijvoorbeeld aan sensoren die bij de oplaadpunten voor elektrische auto’s kunnen helpen bij het doorbelasten van het verbruik.

Beweging

Implementeer bewegingssensoren van Senmo om de bezettingsstatus van de door u beheerde vakantiehuizen te monitoren. Met deze real-time informatie weet u altijd precies welke huizen bezet zijn en of er ergens ongewenst bezoek is. Sensoren rondom zwembaden en sportvelden maakt het mogelijk om ongeautoriseerde toegang na sluitingstijd te detecteren.

Geluid

Geluidsoverlast kan tot veel onrust en onvrede leiden op uw park. Met de geluidssensoren van Senmo meet u het geluid in de woningen die u beheert. Stel waarschuwingen in wanneer het geluidsniveau na een bepaald tijdstip de vastgestelde limieten overschrijdt. Dit helpt bij handhaving van stilteregels en biedt handvatten voor eventuele klachtenafhandeling.

Bezetting en sleutelbeheer

Senmo’s sensoren zijn ook in te zetten op deursloten. Op deze manier geeft het systeem bijvoorbeeld aan wanneer de deur voor het laatste geopend is. Een slimme indicator voor het moment van aankomst en vertrek van de huurders!

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is een belangrijke waarde om te bepalen of de condities in een ruimte goed zijn. En dat is bepalend voor het behoud van bijvoorbeeld kunst of planten van huiseigenaren. Met Senmo ziet u per ruimte precies hoe het gesteld is met de luchtvochtigheid. Zo houdt u het vastgoed van uw klanten in optimale staat.

CO2

De luchtconditie in een ruimte heeft invloed op gezondheid en welzijn. De sensoren van Senmo meten de CO2-waarden van de ruimtes in uw woningen en trekken aan de bel als deze waarden afwijkend zijn. Hiermee wordt het beheren van ventilatiesystemen effectiever.

Deur- of raamcontact

Is een huurder vergeten een raam te sluiten bij vertrek? Geen paniek, de contactsensoren van Senmo meten dit en de app stelt u direct op de hoogte. Zo kunt u handelen om de woning weer optimaal veilig te laten zijn.

24/7 real-time inzicht

Met ons intuïtieve dashboard kunt u eenvoudig locaties met overmatig energieverbruik identificeren en relevante contact- en huurdersgegevens bekijken voor effectief beheer. Krijg inzicht in energieverbruikstrends en identificeer potentiële problematische gebieden met onze uitgebreide rapporten en analyses.

Klanten over Senmo

“We zien het steeds vaker: huurders die hun elektrische auto opladen aan het 220V elektriciteitsnet bij hun vakantiewoning. De eigenaren van deze woningen zijn hier natuurlijk niet blij mee want de energiekosten zijn vaak torenhoog. Met de sensoren van Senmo wordt het voor ons als beheerder makkelijker te zien bij welke woningen dit gebeurt. Ook de verhuurders krijgen een seintje zodat ze de kosten kunnen doorbelasten.”

Victora

Property manager

“Vlekkeloos schone vakantiewoningen: dat is de standaard in ons park. De laatste tijd kregen we echter steeds meer klachten over woningen die niet 100% schoon waren. We namen de urenregistraties van onze schoonmakers eens onder de loep en vergeleken deze met de data uit de Senmo bewegingssensoren. Wat bleek: de uren die de schoonmakers rapporteerden kwamen niet overeen met de uren die ze daadwerkelijk in de woning werkten. We gingen met ze in gesprek en ontdekten dat ze van hun werkgever te weinig tijd kregen. Nu wisten we waar we dit probleem moesten aanpakken!”

Xander

Property manager

Prijsoverzicht


Een vaste bijdrage van €190,- voor het gebruik van het systeem. Een bijdrage van €9,95 per woning, waarvan €1,95 wordt gereserveerd als kickback fee voor het park. Kosten voor de benodigde hardware variëren tussen € 150,- en € 400,- per woning afhankelijk van de gekozen functionaliteit.

Of u nu één vakantiewoning of meerdere woningen beheert, Senmo biedt het gemak van inzicht en controle. Zelfs bij verspreide locaties of internationaal vastgoed is Senmo de ideale oplossing.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze oplossing u kan helpen!