People Counting

People counting op basis van IoT LoRaWAN-sensoren maakt gebruik van een draadloos netwerkprotocol genaamd LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) om nauwkeurig het aantal mensen dat een bepaalde locatie betreedt of verlaat, te meten. Deze sensoren, vaak geïnstalleerd bij ingangen of in strategische gebieden, detecteren en tellen mensen op basis van verschillende parameters zoals beweging, warmte of signaalsterkte. De verzamelde gegevens worden vervolgens draadloos verzonden naar een centrale gateway die verbonden is met het internet.

Installatie: LoRaWAN-sensoren worden geïnstalleerd bij de ingangen of op strategische locaties binnen een gebouw of ruimte, zoals winkels, evenementenlocaties of openbare voorzieningen.

Detectie: De sensoren detecteren beweging of andere relevante parameters die wijzen op de aanwezigheid van mensen. Dit kan worden bereikt met behulp van verschillende sensortechnologieën, zoals bewegingssensoren, temperatuursensoren of wifi-signalen.

Telling: Zodra mensen worden gedetecteerd, worden ze nauwkeurig geteld door de sensoren. Deze tellingen worden continu bijgewerkt naarmate mensen de ruimte binnenkomen of verlaten.

LoRaWAN-communicatie: De verzamelde tellingen worden draadloos verzonden via het LoRaWAN-netwerk naar een centrale gateway die verbinding maakt met het internet. LoRaWAN staat bekend om zijn lange bereik en lage stroomverbruik, waardoor sensoren op grote schaal kunnen worden ingezet en lange tijd operationeel kunnen blijven op batterijen.

Data-analyse: De ontvangen tellingen worden geanalyseerd en verwerkt om inzicht te bieden in het aantal bezoekers op verschillende tijdstippen en locaties. Hierdoor kunnen bedrijven trends identificeren, piekuren begrijpen en operationele beslissingen nemen op basis van real-time gegevens.

Toepassingen: People counting op basis van LoRaWAN-sensoren biedt waardevolle inzichten voor diverse toepassingen, zoals het optimaliseren van de winkelindeling, het plannen van personeelsbezetting, het meten van de effectiviteit van marketingcampagnes en het verbeteren van de algehele klantervaring.

Integratie: Deze tellingen kunnen worden geïntegreerd met andere systemen, zoals toegangscontrole of gebouwbeheersystemen, om een ​​geïntegreerd beeld te krijgen van de activiteit en het gedrag van bezoekers op een locatie.

Veiligheid en privacy: Bij het implementeren van people counting op basis van LoRaWAN-sensoren is het belangrijk om rekening te houden met privacyoverwegingen en beveiligingsmaatregelen te implementeren om de verzamelde gegevens te beschermen.

Overall biedt people counting op basis van LoRaWAN-sensoren een kosteneffectieve en schaalbare oplossing voor het nauwkeurig meten van bezoekersaantallen en het verkrijgen van waardevolle inzichten voor diverse industrieën.

Starten met Senmo


Afhankelijk van uw wensen stellen wij graag het gewenste pakket voor u samen.

Groeien is bij Senmo geen probleem: u kunt op elk moment upgraden naar een groter pakket aan sensoren of meer woningen toevoegen aan uw abonnement. Senmo groeit mee met uw vastgoedportefeuille.